Wilk maszyna do mielenia miesa

tłumaczenia techniczne

Nie sposób sobie wyobrazić wyposażenia kuchennego bez maszynki do ciała. W swym zapleczu kuchennym znajdują się zazwyczaj mniejsze maszynki, jednakże w przystępnej i ogromnej gastronomii najlepsza będzie maszyna wilk, która łatwo a właśnie rozdrabnia mięso, jak i własne materiały. Mięso mielone obowiązuje w zestaw wielu wędlin, jak i dań obiadowych.

Z ciała mielonego tworzone są różnego rodzaju kiełbasy, pasztety, wędliny faszerowane, rolady, itd. Maszyna wilk zmieli także mięso potrzebne do jedzeń obiadowych. Z rozdrobnionego i dobrze doprawionego mięsa tworzone są kotlety mięsne, kotlety z farszem grzybowym, hamburgery, pulpety, klopsiki, gołąbki, itd. Maszyna jest odpowiednio dużym urządzeniem, które pożądane stanowi w znacznych lokalach gastronomicznych, sklepach, stołówkach, firmach cateringowych, w pokojach świadczących okolicznościowe usługi kulinarne, kiedy również sporo nowych lokalach i instytucjach żywienia zbiorowego. Wilk jest sprzętem gastronomicznym przeznaczonym do mówienia nie tylko mięsa, a za jego usługą można zmielić również inne produkty, jak słonina, i nawet chleb, czy ryby. Swoją strukturą przypomina mniejsze maszynki do mielenia mięsa. Posiada obudowę ze określeni nierdzewnej, aby zapobiec korozji. W porządek budowy wchodzi zestaw tnący, noże, gardziel z podajnikiem ślimakowym, oraz szarpak i siatki o oczkach różnej wielkości. Najmniejsze grupy mają średnicę 10 cm, i największe 22 cm. Maszyna wilk pozwala zmielić mięso grubo, średnio, drobno, albo nawet bardzo drobno. Maszyny te potrafią posiadać inną wydajność. Te o najniższej wydajności mielą około 50 kg na godzinę. Natomiast maszyny o najwyższej wydajności nawet około 700 kg na godzinę. Na wydajność maszyny wpływa wielkość otworów w organizacji. Zwykle są to okrągłe otwory od 2 do 24 milimetrów. Są również siatki zwane szarpakami. Są one zgrupowane po 3 prace i posiadają zaostrzone krawędzie. Będąc taką maszynę do mielenia mięsa nie trzeba martwić się o braki higieniczne, gdyż czyści się ją dosyć łatwo.