Sprzet gastronomiczny tablica

http://erp.polkas.pl/chmura-cloud-computing/Cloud Computing | Systemy ERP | POLKAS

W niniejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w drugiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo pomocnych i dlatego o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej sprawia, iż jest obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i by była na stanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także iść w porządek wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wielce przydatnym sprzętem, bowiem w bliskim etapie istnieje w okresie pokroić ogromną zawartość produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego przebieg i energię, jaką potrzebował zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak fakcie obsługa krajalnicy jest jednakowa i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi przystosowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie wykonywa się grawitacyjnie, lub bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do celu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może stanowić to, że całe powierzchnie maszyny, jakie korzystają kontakt z krojoną żywnością są uczynione z tematów nierdzewnych. Drinkom spośród najważniejszych aspektów jest nóż i ważne, żeby był dobrze ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych stron istnieje rzeczywiście oczywiste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.