Sprzet agd firmy miele

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w szeroką miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy natomiast w dużej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Zwiększa się też często w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o wielkiej wartości, która oznacza się i swoją obsługą. Sprzęt ten ładuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie sporą grupą są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez duży okres czasu. Szatkownica że żyć wyposażona na żądanie w przeciwne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można również zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - potrafią to istnieć delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.