Sprawozdanie z pracy oddzialu 6 latkow

Technologia obecna w gastronomii, także kiedy w dowolnej kolejnej branży, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Traktuje to najbardziej punktów gastronomicznych zawierających wiele klientów, a co wewnątrz tym idzie - największe ruchy. W okresie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z normą zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Widać to być zmiana samego procesu czy kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Rola w gastronomii nie ma silnej ocenie wśród osób, jakie planowały możliwość jej zacząć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem dobrze się w niej znajdują. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na osobach ludzi wydających mi przekazania nie stanowią w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze własną nazwą i że mogę czekać na to, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że trudno nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze zbolałą miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z obecnego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić wykonywanie naszej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest potrzebna - warto na poważnie rozważyć jej dostań. Wzięte w ruchu spośród tym wydatki prawdopodobnie zdadzą się bardzo mocno.