Pos graduacao gastronomia portugal

Program pos gastronomia to plan sprzedaży kelnerskiej, który zapewnia prowadzenie skutecznej i szybkiej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta składa się o dokumenty magazynowe oraz dokumenty ze sprzedaży.

 

W relacje od typu prace możliwa jest wszelka centralizacja wprowadzanych danych, ale także bezpośrednio w przeciwnych lokalach. Prosto z magazynu do domów udzielane są informacje: o produktach, jakim może dysponować, o organizacji lokalu, również o cenach zakupu i zbytu.
Przekonując się zebranymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na materiały.
Dane opracowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, towarzyszy on zarówno takiego rodzaju księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program posiada wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na podstawie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
opowiada o naruszonym stanie magazynu,
wspomina o składnikach brakujących do wykonania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zbyty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Wielką zaletą programu pos gastronomia jest okazję synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na jakich widziana jest sprzedaż. Dzięki temu prawdopodobne jest otwarcie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z jakiejś strony wysyła do walut dane o produktach, kelnerach, z tamtej strony pobiera z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą z obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany danych prowadzona istnieje w postępowanie automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w niezwykle przyjemny, a jednocześnie odpowiedni rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie rozwiązanie, nie tracą czasu na zbędne czynności, i całą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.