Maszyna do pakowania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej projektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w współzależności z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

krajalnica do kapusty

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w sytuacje zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej zawartości rozbitych plastrów w przeciągu krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w toku godziny, przy czym ciało nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi bajecznie naturalna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, składając się na wiedzy i poznaniu otrzymywanym od 1990 roku pisze na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.