Krajalnica youtube

pakowarka prozniowa

W handlach oraz w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w swoje, cienkie plastry. Działa to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do nowych celów, na model do krojenia warzyw lub owoców, gdy wymagamy ich w form cienkich plasterków.

W relacje z tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona dostarczona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego postać i stosuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na długich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez specjalnego wysiłku. Do tego planu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo wrażliwą krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, kiedy a niezwykle małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana szczególnie do pokoi gastronomicznych także do sklepów. Jest zajmowana przez producenta ze względu na prostą dużą wytrzymałość i łatwość obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po pierwszym szkoleniu z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, może rozpocząć do lekturze z krajalnicą i podawać naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych marek idą na duże uporanie się z pokrojeniem ogromnej sumy wędlin lub serów, przy minimalnym nakładzie sztuki i sił pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy obecne jest proszone na dowód w przypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.