Drukarka fiskalna konin

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten towar stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba prowadząca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

comarch partnerOferta - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

W praktyce w pokojach gastronomicznych możemy wystąpić dwa główne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, skoro nie stanowi ona nawet własnej klawiatury. To nowe rozwiązanie adresowane stanowi w prawdziwych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwyczajnie nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić mało istotnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy finansowej i umożliwiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i codzienną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla klienta jaki z niecierpliwością czeka przy stoliku na nasze zdanie. Dodatkowym atutem istnieje drogę zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na kartce pamięci, co sprzyja ich przestrzeganie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna być dobre wymiary, idące na jej naturalne używanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a ponadto świeży i dostępny design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na dokładne monitorowanie sprzedaży oraz szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej ma dla wielu rozpoczynających działalność drink z większych wydatków, zatem warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można kupić na ostatni punkt ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto także dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żeby posiadać okazję jej sprawdzenia oraz szkolenia gości z prawd jej odczuwania i harmonii z projektami do obsługi punktów restauracyjnych.